Mobilitatea în spațiul urban este un subiect din ce în ce mai dezbătut, iar alternativele convenționale par a fi cu un pas în spatele nevoilor actuale ale unui oraș modern care își dorește scăderea nivelului de noxe generate de trafic în vederea îmbunătățirii calității aerului.

Pentru a oferi soluții comode și fiabile atât autorităților locale, cât și operatorilor economici, propunem o gamă de mașinuțe electrice cu modele disponibile pentru utilități diverse. Prin aceste utilități se poate ajunge atât la eficientizarea mobilității în zonele centrale ale orașelor, cât și la eficientizarea serviciilor de urgență sau a celor de curățenie în zonele urbane. În același timp, ar putea interveni în lanțul logistic de aprovizionare al operatorilor HORECA din zonele pietonale.

  1. Mobilitate turistică urbană

Tururile ghidate prin zonele istorice ale orașelor sunt, probabil, unul dintre serviciile turistice care ajută vizitatorul unui oraș să-l descopere cu adevărat, să afle istoria locului și să-i înțeleagă evoluția. Aceste zone istorice sunt destul de extinse, așa că o soluție de mobilitate care ar putea oferi turiștilor confortul necesar pentru a asimila informațiile legate de cultura și civilizația locală, ar fi binevenită.

Multe orașe din Europa, destinații turistice consacrate oferă deja acest serviciu, fie prin operatori privați, fie prin intermediul autorităților locale.

Dimensiunile reduse, motorul electric silențios și cu 0 emisii, fac din mașinuțele electrice de golf, o alternativă fiabilă pentru dezvoltarea turismului urban, în special în orașele din România cu potențial ridicat în această direcție.

  1. Servicii publice și de urgență

Zonele pietonale din centrele istorice ale orașelor sunt greu accesibile cu mijloace de transport convenționale. De aceea se îngreunează unele servicii esențiale și, implicit, dificultățile de acces pot duce și la un nivel scăzut de calitate și de promptitudine a acestor servicii.

Un exemplu ar fi cel al serviciilor de urgență. De obicei, aceste servicii au autovehicule voluminoase care pot ajunge mai greu pe străzile mai înguste. Astfel, timpii de intervenție cresc, ceea ce va scădea eficiența intervenției și, implicit a șanselor de salvare a potențialelor victime. Mașinuțele electrice pot fi echipate pentru a servi nevoilor acestor servicii de urgență. Astfel, o echipă de reacție rapidă poate ajunge într-un timp mai scurt la locul intervenției și poate începe operațiunile, indiferent că este vorba de stingerea unui incendiu, o intervenție medicală sau una a instituțiilor responsabile cu păstrarea ordinii și liniștii publice.

  1. Logistică HORECA

Aprovizionarea cafenelelor și restaurantelor din zonele pietonale este o problemă. Spațiile în care pot opri mașinile care vin cu marfă sunt destul de departe de restaurant sau de cafenea, așa că marfa trebuie dusă fie în mână, fie cu un cărucior. Ambele soluții sunt consumatoare de timp, de efort și utilizează forța de muncă pentru o sarcină care ar putea fi semnificativ ușurată cu ajutorul unei mașinuțe electrice adaptate acestui scop.

Descărcarea și transportul mărfurilor s-ar derula mult mai rapid și nu ar determina disconfort celor care se plimbă prin zonele pietonale.

Acestea sunt doar trei dintre utilizările pe care mașinuțele electrice le pot primi într-un spațiu urban dinamic, în care eficientizarea mobilității și, în același timp, tranziția către principiile unui ecosistem urban cât mai curat pentru locuitori și pentru turiști, sunt esențiale pentru o dezvoltare sustenabilă.