Situația generală de pandemia de COVID-19 a stimulat dezvoltarea turismului autohton. Restricționarea deplasărilor în afara granițelor a orientat turiștii către destinațiile naționale, destinații cu un potențial enorm și în care au început să apară opțiuni din ce în ce mai interesante de petrecere a unui sejur relaxant și activ, în același timp.

Odată cu acest val de creștere al cererii pentru turismul autohton, domeniile private care se dezvoltau lent în unele din cele mai pitorești zone din țară, au început să câștige în popularitate, fapt care a determinat și nevoia unei diversificări a ofertei turistice.

Pentru zonele întinse, mobilitatea vizitatorilor este esențială pentru a genera activități interesante, experiențe plăcute. Aici pot interveni mașinuțele electrice de golf, ca o soluție de mobilitate ecologică, minim invazivă în ecosistem și cu beneficii pentru oferta turistică.

Autonomia unei mașinuțe de golf este de 40 km în condițiile unei utilizări obișnuite. Astfel, poate fi folosită pentru excursii de o zi în natură, pe drumuri forestiere, poteci și cărări. Facilitarea accesului turiștilor către zonele către care nu s-ar fi încumetat să facă o excursie pe jos este un avantaj atât pentru operatorul de turism, care se deschide către toate categoriile de public, cât și pentru turiștii care au ocazia să vadă o anumită atracție fără a depune efortul deplasării.

Timpul de încărcare este unul destul de redus, așa că, se pot face mai multe ture în aceeași zi. Distanța acoperită este una semnificativă, mai ales dacă este vorba de zone de deal sau de munte.

Mai mult, pentru zonele mai greu accesibile, mașinuțele electrice pot fi folosite și pentru transferul turiștilor de la drumurile care pot fi practicate cu mașina.

Versatilitatea mașinuțelor electrice de golf este un atu important care permite acestor mijloace de mobilitate să fie integrate cu ușurință în aproape orice sistem de activități turistice, indiferent că este poziționat la munte sau la mare. Pe lângă utilitatea turistică, pot îndeplini cu ușurință și funcții logistice, fiind potrivite pentru aprovizionare, asigurarea serviciilor de curățenie, mai ales dacă domeniul turistic are facilitățile de cazare de tip bungalou sau căsuțe răspândite pe toată proprietatea.

Indiferent de funcții le pe care trebuie să le îndeplinească, manevrabilitatea și autonomia le fac un instrument care poate aduce un plus de valoare important ofertei turistice.